Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Nova cesta za Mrtvašku uglavnom na sadašnjoj trasi, promjena na početnom dijelu

Nova cesta za Mrtvašku uglavnom na sadašnjoj trasi, promjena na početnom dijelu

Najavom gradnje nove luke u uvali Mrtvaška na jugu otoka Lošinja, postavlja se i pitanje ceste koja od Malog Lošinja vodi prema toj uvali, a koja je trenutno preuska i neprimjerena za intenzivniji promet, kakav se očekuje uvođenjem novih pomorskih linija prema istočnim kvarnerskim otocima i Dalmaciji.

Predviđeno je da se nova cesta drži dosadašnje trase, s nekim iznimkama, i to najvećima na spoju s obilaznicom Malog Lošinja. Tako je planirano da se više ne koristi prolaz kroz poslovnu zonu, kraj zgrada trgovačkih centara i HEP-a te smetlišta. Umjesto toga, ići će se preko novog kružnog toka Mali/Veli Lošinj na Bukovici, koji će biti izgrađen nešto poviše sadašnjeg raskrižja. Od tog kružnog toka cesta će, uz serpentinu, voditi uzbrdo približno do točke na pola puta od ulaza u odlagalište otpada do vidikovca-ugostiteljskog objekta na Umpiljku. U završnom dijelu ceste, ponad Mrtvaške, serpentine će biti izvedene nešto drugačije, kako bi se "ublažili" sadašnji oštri zavoji i veliki nagib.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!