Otoci.net

Sub07122019

Zadnje dodano:07.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Stipe Božić Nerezincima o Everestu, Osoršćica još na čekanju

Stipe Božić Nerezincima o Everestu, Osoršćica još na čekanju

Stipe Božić, čije je ime u Hrvatskoj praktično sinonim za alpinizam, održao je putopisno predavanje, odnosno predstavljanje knjige "San o Everestu" u Nerezinama.

Kako su događaji ovakve vrste, a da nisu izravno vezani za mjesnu baštinu, u Nerezinama vrlo rijetki, zanimanje publike bilo je veliko i bar onoliko koliko ih se uspjelo smjestiti na stolicama, toliko ih je još ostalo stajati u hodnicima. Osim Nerezinaca, odazvali su se i stanovnici drugih otočnih mjesta.

Okupljene je na početku pozdravila organizatorica Ines Vidas, zaljubljenica u planinarstvo, a potom je Božić uz fotografije i videozapise predstavio "San o Everestu". Na 280 stranica Božić je opisao uspješne ekspedicije na najviši svjetski vrh iz 1979. godine - tada je postao prvi Hrvat kojemu je to uspjelo, zatim iz 1989. godine, ali i neuspješnu ekspediciju iz 1996. godine. Knjiga se temelji na novinskim člancima koje je tada objavljivao.

Uoči putopisne večeri u hotelu "Televrin", neizostavno je razgovor otišao prema istoimenom vrhu Osoršćice. Iako je već nekoliko puta boravio na Lošinju i Cresu, Božić na Osoršćici - još nije bio. Planirao je to za ovu nedjelju, ali zbog najave lošeg vremena, od toga najvjerojatnije neće biti ništa.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!