Otoci.net

Čet14112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Od iduće srijede cijepljenje protiv gripe

Od iduće srijede cijepljenje protiv gripe

Cijepljenje protiv gripe počet će u srijedu, 6. studenog, najavila je lošinjska ispostava Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Za područje Lošinja osigurano je 850 doza, a za Cres 200 doza cjepiva.

Cijepljenje je preporučljivo i besplatno za osobe u dobi od 65 godina i više, štićenike i radnike domova za starije osobe i ustanova za njegu kroničnih bolesnika, pacijente s kroničnim oboljenjima, osobito srca i pluća, a posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom i s kongenitalnim manama, zatim osobe s kroničim bolestima metabolizma, bubrega, hemaglobinopatijama, neurološkim i neuromuskularnim bolestima koje utječu na disanje i oštećenjem imunološkog sustava, djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima, zdravstvene radnike i trudnice.

Francuskog proizvođača, cjepivo protiv gripe je četverovalentno, prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i EU za sjevernu hemisferu.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu