Otoci.net

Čet14112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Walter Salković nagrađen za 75 davanja krvi

Walter Salković nagrađen za 75 davanja krvi

I u Cresu su svečano uručena priznanja ovogodišnjim jubilarnim davateljima krvi u akcijama organiziranim od Gradskog društva Crvenog križa.

Za 75 davanja krvi nagrađen je Walter Salković, za 50 puta Marijan Sablić, za 40 puta Gianfranco Toich, a za 30 puta Hrvoje Basa. Priznanja za po deset darivanja krvi dobili su Marko Ferlora, Mirzeta Lazarević, Arian Matić, Vjekoslav Matić, Vesna Štrbac i Marino Vitić, a za pet Vesna Vlakančić-Surdić. Trinaestoro građana dobilo je početna, motivacijska priznanja za svoja prva darivanja krvi.

Na prijemu u gradskoj upravi Cresa, davateljima jubilarcima čestitali su gradonačelnik Kristijan Jurjako i Marinko Gazilj, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa, čije je sjedište u Malom Lošinju, a pokriva i Cres.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu