Otoci.net

Ned17112019

Zadnje dodano:17.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Veli i Valdarke čistilo četrdesetak osoba

Veli i Valdarke čistilo četrdesetak osoba

Pun kontejner, pet kubičnih metara otpada u kojemu je najviše automobilskih guma, metalnih šipki i staklenih boca, ali i tepiha, konopa, dijelova vrša, pribora za jelo i drugih stvari, rezultat je akcije čišćenja podmorja luke u Velom Lošinju, održane danas prijepodne. U uvali Valdarke uklonjen je raspadnuti ponton - radu u ovim dvjema uvalama završena je akcija prekinuta u svibnju zbog nevremena.

U veloselskoj luci i u Valdarkama radilo je četrdesetak volontera, od toga dvanaestoro ronilaca - pola tog dijela ekipe činili su lošinjski ronioci, a drugu polovicu gosti iz Slovenske Bistrice i Celja.

U radu i u logističkoj podršci akcije u organizaciji Instituta "Plavi svijet" i ronilačkog centra "Sub Season", još su sudjelovali i Sportsko-ribolovno društvo "Udica", Mjesni odbor Veli Lošinj, Odgojni dom Mali Lošinj, Županijska lučka uprava Mali Lošinj, "Komunalne usluge Cres-Lošinj", udruga "Mali greben", Lovačko društvo "Kamenjarka" i Turistička zajednica Lošinja, a suglasnost su dali Lučka kapetanija i Grad Mali Lošinj. Akciju su sufinancirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ured za udruge Vlade RH.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!