Otoci.net

Sub16112019

Zadnje dodano:15.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Učenici obavili praksu na "Kraljici mora"

Učenici obavili praksu na "Kraljici mora"

Na plovidbenoj praksi na brodu "Kraljica mora" bili su učenici IV. razreda Srednje škole Ambroza Haračića - nautičari i brodostrojari.

Školskim je brodom trinaestoro učenika plovilo od Malog Lošinja prema Zadru, potom do Oliba, nastavljajući do Suska, s povratkom u Mali Lošinj.

Tijekom petodnevne plovidbe, srednjoškolci su upoznati sa sigurnosnom i protupožarnom opremom na brodu, zbornim mjestima i popisom zaduženja za pojedine članove posade u slučaju opasnosti. Potom su bili upoznati s brodskim pogonom, palubnim uređajima te zapovjedničkim mostom, a potom podijeljeni u straže na mostu i u strojarnici, s radom na pomorskoj karti, vođenjem brodskoga dnevnika, vođenjem dnevnika stroja, praćenjem parametara glavnog stroja i ostalih uređaja u strojarnici, ukrcajem goriva na brod, kormilarenjem u nuždi, upravljanjem brodom, sudjelovanjem u privezu i odvezu broda te sidrenju, javljaju nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina koji su pratili učenike na plovidbi - prvi nautičare, a drugi brodostrojare.

Učenici su prisustvovali vježbama u izvanrednim situacijama poput napuštanja broda, požara, čovjeka u moru, ispuštanja ugljičnog dioksida u prostor strojarnice te postupka s unesrećenom osobom.

Na današnji dan.....

16/11/1880

U Trstu rođen Oscar Cosulich, član uprave brodarske kompanije "Austro-Americana"

16/11/2012

Otvorena preuređena i osuvremenjena Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj