Pet13122019

Zadnje dodano:13.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Događaji Uspostavljen dječji most Lošinj - Ponte

Uspostavljen dječji most Lošinj - Ponte

Nastavljena je suradnja dviju osnovnih škola iz gradova približno jednakog broja stanovnika, pa su tako Lošinj posjetili učenici i učitelji iz Osnovne škole "Sandro Pertini" iz mjesta Ponte nelle Alpi (8250 stanovnika), blizu Belluna u talijanskoj regiji Veneto.

Za četverodnevnog boravka, učenici iz Veneta pohađali su po prva tri školska sata zajedno s djecom domaćinima u Osnovnoj školi Marija Martinolića - engleski, talijanski, biologiju, povijest, hrvatski i tjelesni. Osim u školskim klupama, talijanski su gosti posjetili "Plavi svijet" u Velom Lošinju, te Muzej Apoksiomena, Lošinjski muzej i Miomirisni otočki vrt u Malom Lošinju.

U planu je da potkraj ove školske godine, i to krajem travnja, učenici sedmog razreda OŠ Marija Martinolića koji uče talijanski jezik odu na uzvratni posjet u Ponte nelle Alpi. Suradnja dviju škola uspostavljena je dopisivanjem u ožujku ove godine.

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju