Sub24082019

Zadnje dodano:24.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Mimohod održan s manjim odazivom

Mimohod održan s manjim odazivom

S odazivom slabijim od prošlogodišnjeg, uslijed bojkota za koji se odlučila Udruga veterana Domovinskog rata, održan je mimohod branitelja središtem Malog Lošinja, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti - 24. godišnjice akcije "Oluja".

Kako je i najavio predsjednik UVDR Jure Krstanović, kazavši da ne želi imati udjela "u cirkusu" u kojemu vidi političku igru HDZ-a, članovi ove udruge uglavnom nisu sudjelovali u mimohodu u organizaciji Grada Malog Lošinja. Povorka duž Rive lošinjskih kapetana bila je predvođena Puhačkim orkestrom "Josip Kašman" i zastavama HVIDR-e Cres-Lošinj i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Sudionici su se postrojili na glavnom gradskom trgu, gdje ih je pozdravila i čestitala lošinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Zasebno su svijeće kod velikog križa posvećenom hrvatskim braniteljima na groblju Sv. Martin zapalili najprije predstavnici Grada, HVIDR-e i UDVDR, a potom članovi UVDR.

Na današnji dan.....

24/8/1806

Utemeljena Općina Lošinj, u vrijeme francuske uprave, prvi načelnik Bernardo Capponi; od 1994. do 2006. ovaj dan se slavio kao Dan Grada Malog Lošinja

24/8/1883

U V. Lošinju rođen dr. Ivo Antončić, odvjetnik

24/8/1936

U Krasu (otok Krk) rođen akademik Petar Strčić, autor niza zapisa i organizator skupova o povijesti kvarnerskih otoka