Pon14102019

Zadnje dodano:14.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika UK predlaže suspenziju naplate Krčkog mosta

UK predlaže suspenziju naplate Krčkog mosta

Povodom ljetnih turističkih prometnih gužvi, iz stranke Unija Kvarnera uputili su prijedlog prometnih rješenja za koja su uvjereni da bi pridonijela smanjenju gužvi i boljem protoku prometa.

Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvu turizma, Autocesti Rijeka-Zagreb, Hrvatskim cestama te postaji prometne policije u Rijeci, UK je uputila prijedlog da se ukine naplata cestarine na Krčkom mostu. Navedeno je da se naplatom na mostu stvaraju višekilometarske kolone, čime se opterećuje konstrukcija mosta pri zadržavanju kolona vozila, a naročito upozoravaju da u takvim situacijama trpi efikasnost hitnih službi koje prevoze pacijente s otoka prema KBC-u u Rijeci.

Također, UK predlaže da se promet s autoceste od Rupe i Pasjaka prema Crikvenici "skida" na čvorištu Bakar i preusmjeri na magistralu prema Crikvenici, a da se promet autoceste iz Zagreba preko Oštrovice usmjeriti na Križišće prema magistrali kod Jadranova i dalje prema Crikvenici.

Načelno navode još neke mjere, među kojima je gradnja četverotračne ceste od Krčkog do mosta do Valbiske i do Krka, te jačanje prometnog pravca koji obuhvaća trajektnu liniju Porozina-Brestova.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!