Otoci.net

Sri22012020

Zadnje dodano:22.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Antoninić izabran za ravnatelja, čeka se potvrda ministrice

Antoninić izabran za ravnatelja, čeka se potvrda ministrice

Nakon provedenog natječaja, Upravno vijeće je većinom glasova (4:1) izabralo Gordana Antoninića za novog ravnatelja Odgojnog doma u Malom Lošinju.

Antoninić, po struci profesor rehabilitator, i proteklih godina zaposlenik Odgojnog doma, bio je jedan od četvero kandidata koji su predali molbe i zadovoljili natječajem utvrđene uvjete. Nakon obavljenog izbora, u postupku je traženje suglasnosti Nade Murganić, nadležne ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Nakon toga, procedura predviđa imenovanje novog ravnatelja i obavljanje primopredaje.

U proteklom je mandatu ravnatelj Odgojnog doma bio Goran Broz (i sada jedan od kandidata na natječaju), a prije nešto manje od godine dana ga je, nakon provedenog natječaja, Upravno vijeće izabralo na nove četiri godine. Međutim, nije tada dobio podršku iz Zagreba, već je tada Ministarstvo smijenilo dosadašnjih troje članova Upravnog vijeća iz svoje kvote i zamijenilo ih novima, koji su imali rok od godine dana da raspišu novi natječaj, a u međuvremenu je Broz vodio ustanovu kao v.d. ravnatelja.