Otoci.net

Sub20072019

Zadnje dodano:20.07.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Vijeće usvaja turistički paušal, uskoro izbori u Nerezinama i Iloviku

Vijeće usvaja turistički paušal, uskoro izbori u Nerezinama i Iloviku

Ne računajući aktualni sat, za sjednicu Gradskog vijeća Malog Lošinja zakazanu za srijedu, na dnevnom je redu deset točaka, a jedna od njih je i iznos godišnjeg paušala za turističke krevete, s predloženim iznosom od 300 kuna.

Još je na predloženom dnevnom redu odluka o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora, za Ilovik i za zajednički Nerezine - Sveti Jakov, svaki s po pet članova. Prođe li prijedlog, na birališta će se ići 17. ožujka.

Prva točka je odluka o komunalnoj naknadi, a slijede odluka o komunalnom doprinosu, o komunalnim djelatnostima, o raspoređivanju novca za političke stranke/liste u Gradskom vijeću, imenovanja u nekima od radnih tijela Gradskog vijeća, statut Lošinjskog muzeja te dvije izmjene odluka o koncesijama na pomorskom dobru.

Sjednica će se održati u 16 sati u Muzeju Apoksiomena, koji će tako po drugi put biti mjesto održavanja zasjedanja lokalnog parlamenta.

Na današnji dan.....

20/7/1877

U M. Lošinju rođen Antonio Hreglich, pomorski kapetan, zapovijedao najvećim putničkim brodovima (Saturnia, Neptunia, Vulcania)