Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Bozaniću titula počasnog građanina

Bozaniću titula počasnog građanina

Bude li u petak na sjednici prihvaćen prijedlog koji je prošao Ocjenjivački sud, Gradsko vijeće proglasit će dr. Antona Bozanića počasnim građaninom Malog Lošinja.

Ocjenjivačkom su sudu stigla dva dopisa kojima se Bozanić predlaže za ovu nagradu, jedan od Gradske organizacije HDZ-a Malog Lošinja, a drugi od turističke agencije "Cappelli". Bozanić, rođen 1952. u Vrbniku, brat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, bio je župnik Malog Lošinja od 1998. do 2008. godine, a na njegovu je ideju Grad Mali Lošinj izmijenio termin proslave Dana Grada - umjesto dotadašnjeg 24. kolovoza kao obljetnice prvog osnivanja lošinjske općine (1806.) novi Dan Grada postao je 11. studenog, blagdan Sv. Martina, prema vjerovanjima zaštitnika Malog Lošinja. Također je pokrenuo kolovoško druženje s iseljenicima, u vrijeme kada ih najviše posjećuje otok, a iseljenicima s cresko-lošinjskog otočja u New Yorku i okolici tema je njegove knjige, dijela edicije "Otočki ljetopis Cres-Lošinj", iz 1997. godine. Sada je župnik u Omišlju.

Za najviše priznanje Grada - Nagradu za životno djelo - nije stigao nijedan prijedlog. Pristigao također od lošinjskog HDZ-a, Ocjenjivački je sud Gradskom vijeću na odlučivanje proslijedio prijedlog da se godišnja Nagrada Grada dodjeli klapi "Čikat".

Prijedlozi su jednoglasno prošli na sjednici Ocjenjivačkog suda na kojoj su sudjelovali Martina Lipovac, Zvonko Levinger, Antonio Badurina, Emanuela Sarić, David Murljačić i Darko Sorić, a izostali su Mateo Vidulić, Lovorka Tomović i Božo Vucić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!