Otoci.net

Uto19032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Tomić, Vodenac: "Tko zapravo koči razvoj?"

Tomić, Vodenac: "Tko zapravo koči razvoj?"

Članovi Gradskog vijeća Cresa s liste HDZ-HRAST, Sanja Tomić i Stjepan Vodenac, uputili su našoj redakciji priopćenje na temu najavljene gradnje hotela blizu popularnih creskih kupališta...

"Potaknuti neprestanim plasiranjem polovičnih i neistinitih informacija putem različitih medija i društvenih mreža od strane gradonačelnika i njegovih koalicijskih partnera, odlučili smo rasvijetliti situaciju oko kupnje terena u "Šumici" i dolaska potencijalnih investitora na otok Cres. Moramo na samom početku naglasiti da nitko od prozivanih vijećnika nije zapravo kriv što se na Vijeću nije donijela odluka o prodaji spomenutog terena. Tu krivicu pripisujemo isključivo vladajućima i njihovom nedjelovanju.

Naime, 27. listopada 2017. godine na Vijeću je predloženo usvajanje odluke o prodaji dvaju različitih terena, prvi je č.zem. 92/1 k.o. Cres ('Šumica'), a drugi kao skup čestica koje se nalaze iza 'Autotransa', a sve kao jedna točka dnevnog reda. Međutim, zbog nedostatka informacija, a i zato što druga nekretnina nije gruntovno riješena, većina vijećnika je odlučila da se točka ne uvrsti u dnevni red te da se o njoj ne glasa. Ono što smo tražili jest odvajanje tih dviju nekretnina u zasebne točke te nadopunu informacija do sljedeće sjednice koja se po našem prijedlogu mogla održati već za osam dana. Osjećamo obvezu objasniti našim sugrađanima da nikome na pameti nije bilo kočenje razvoja Cresa već naprotiv, učinili smo ono što smo u tom trenutku smatrali najboljim rješenjem za Grad. Predlagač je htio objediniti prodaju terena, vjerojatno znajući da ovaj drugi nije zakonito riješen. Da je kojim slučajem točka prošla, netko bi morao snositi odgovornost, a to bi, naravno, bio Grad. Zatražili smo da se najprije riješi prostorni plan, odredi zona gradnje za hotele (koja i dalje nije omogućena u tom području), kao i da se riješi situacija nekretnina iza 'Autotransa'. Naravno, odbijeni smo.

Postavlja se zapravo pitanje kako se u tako dugom vremenskom razdoblju nijedna od spomenutih nekretnina nije pojavila ni na jednoj sjednici Gradskog vijeća, iako koalicija vlada većinom u Vijeću? Tko je zapravo kočitelj razvoja otoka Cresa? Da su htjeli investitore i gradnju hotela, već bi ih odavno imali. Tko i što može zaustaviti većinu u Vijeću da donosi odluke? Vidjeli smo, nitko i ništa", stoji u priopćenju dvoje vijećnika.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!