Otoci.net

Uto19032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Devčić: Predloženim zakonom divljač nastoje prikazati autohtonom

Devčić: Predloženim zakonom divljač nastoje prikazati autohtonom

"Po predloženom novom tekstu Zakona o otocima, alohtona se divljač izjednačava s autohtonom, što znači da ne podliježe odluci da mora biti uklonjena", poruka je Dubravka Devčića s konferencije za novinare održane u četvrtak u Cresu, povodom izrade novog Zakona o otocima.

Devčić je u svojstvu predsjednika Udruge cresko-lošinjskih uzgajivača ovaca "Lesa" naglasio da je predložena odredba o provedbi odstrjela divljih svinja i jelena lopatara u slučajevima ugroze sigurnosti ljudi i imovine (ovaca) dvojbena, kazavši da u mnogim dosadašnjim slučajevima nadležna tijela nisu priznavala štetu na imovini, kao i to da iz tog razloga uzgajivači više nemaju motiva prijavljivati štete. "Prođe li ovo, gotovi smo", zaključio je Devčić, kojeg su podržali i predstavnici Poljoprivredne zadruge Cres, orlečke ovčarsko-lovačke udruge "Pramenka", Grada Cresa, te dr. Ugo Toić iz Otočne razvojne agencije sa sjedištem u Cresu.

Primjedbe će biti dostavljene Vladi RH, a Devčić očekuje podršku Grada Malog Lošinja i Primorsko-goranske županije - u svakom slučaju, dat će ih uime kluba vijećnika svoje neovisne liste u Gradskom vijeću Malog Lošinja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!