Otoci.net

Čet21032019

Zadnje dodano:20.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Kamalić: Šokira me to što se piše na portalima

Kamalić: Šokira me to što se piše na portalima

Na aktualnom satu Gradskog vijeća Malog Lošinja, vijećnik Mario Kamalić iz HSS-a kazao je da ga je šokiralo ono što se piše na internetskom portalu "Volim Lošinj"...

"Rijetko idem na portal 'Volim Lošinj', no kolega mi je pokazao", započeo je Kamalić i nastavio: "Šokiralo me što sve tamo piše; ne mogu vjerovati da se takvom diskursu u javnom prostoru ne može stati na kraj. Postoje zakoni, netko tko se brine o uređivanju. Molim Grad da obavi ozbiljan razgovor s policijom. Pretpostavljam da će me sada ti koji pišu 'razvlačiti'. Ne treba stati na kraj portalu, nego takvom načinu pisanja, jer nitko nikome ne daje pravo vrijeđati na takav način. Policija ima odjel koji se bavi internetskim kriminalom".

Složila se s njim i gradonačelnica Ana Kučić (HDZ), kazavši da "takva retorika ne smije biti općeprihvaćena": "Mislim da se svi šokiramo kada se zateknemo na tim stranicama. Ondje nas često osuđuju da izlazimo iz zakonskih okvira. I ja i moj prethodnik smo ukazivali na loše posljedice koje mogu proizaći iz takvog načina komuniciranja."

Ivica Martuslović s neovisne liste Dubravka Devčića požalio se na "Komunalne usluge", kazavši da ili postoji manjak kontejnera ili se oni prerijetko prazne, složio se i Mario Kamalić, a Đurđica Šimičić (HDZ) kazala je da odgovor na njeno pitanje s prošle sjednice o marketinškim aktivnostima komunalnog poduzeća, u pogledu promocije odvojenog prikupljanja smeća, nije adekvatan, odnosno da izgleda kao da "to radi osoba koja ne zna kako se rade marketinške aktivnosti". Od gradonačelnice je dobila odgovor da se za marketinške aktivnosti poduzima prijava za EU-fondove, ali i da je svjesna da se u nekim stvarima kasni. Martuslovića je zanimalo i je li bilo privilegija pri popunjavanju gradskih stanova u novim zgradama na Rukaviću, našto je gradonačelnica odgovorila da su stanovi dijeljeni po listi iz 2012. koja je potom bila ažurirana, a da su izdana rješenja za sve stanove, no da "dva-tri još nisu useljena, poput onog za suca prekršajnog suda".

Dubravko Devčić kazao je da na novouređenojcesti kroz Poljanu postoji problem "izlijetanja" djece i životinja između oleandara na kolnik, upitao je hoće li se i dogodine održati biciklistički "Downhill", te ponovio upit razmišlja li se o zabrani parkiranja na kolniku koji prolazi Trgom RH. Odgovoreno mu je da se za "Downhill" još slaže financijska konstrukcija, a da se za parkiranje čeka prijedlog ceha prijevoznika, a da potom slijedi i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.

Branko Domac iz PGS-a dao je popis želja iz Mjesnog odbora Beleja, kazavši da su mu otamo poručili da ih Grad zapostavlja, a da su kao najveći problem istaknuli stanje ceste za uvalu Koromačna. Domac je kazao i "da se stvara dojam" da se u pogledu turističkog vlakića u Malom Lošinju radi mimo odluke Vijeća.
"Što se tiče natječaja za štandove i vlakić, podignuta je velika, da ne kažem buna. Gosti pozdravljaju tu uslugu, no imali smo i kontakt s Udruženjem obrtnika i taksistima koji su imali reklamaciju na stajalište na Bočacu, te prometovanje vlakića županijskom cestom od skretanja za Sunčanu uvalu do hotela, odnosno od Čikata preko Vresikova. Inzistiramo na sigurnosti, želimo izmjestiti stajalište kod Lidla", odgovorila je gradonačelnica.

Biljana Vojniković (lista Dubravka Devčića) kazala je da je mnogo poslovnih prostora u gradu prazno, zatraživši popis takvih prostora i predloživši nižu najamninu. Zatražila je i da se smanji stavka za medije iz gradskih proračuna, ne ostvari li se najavljeno prenošenje sjednica Gradskog vijeća.

Siniša Dakić-Barichievich s vlastite liste podsjetio je na svoju primjedbu o prešturom izvještaju "Vodoopskrbe i odvodnje" s prošle sjednice, a ustvrdio je da u prometu u Velom Lošinju ne vidi nikakav pomak nakon što su postavljene kamere. Gradonačelnica Ana Kučić odgovorila je da postoji problem u podkapacitiranosti prometnog redarstva, u kojemu radi samo jedna osoba, a druga je u obuci, ali i da zasad uopće nema prijava na natječaj za tzv. bijelu patrolu.

Luka Kačinari s Devčićeve liste interesirao se za bivšu zgradu Pomorske škole, podsjetivši da se ondje najavljuje preseljenje gradske vijećnice, našto mu je gradonačelnica najavila odgovor napismeno, a zatražio je i da se postave kamere na mjestima u gradu gdje dolazi do oštećenja tuđe imovine, poput stolica na terasama. Andrino Maglievaz (IDS) upozorio je na visoku stepenicu na ulazu u parking podno zidina u Osoru, a Dejan Nekić (SDP) na stanje puta iz Unija do Maračola, te je predložio bolje održavanje dječjih igrališta i parkića u gradu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!