Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Za nove koeficijente plaća 11 naprema četiri

Za nove koeficijente plaća 11 naprema četiri

Jedanaest glasova podrške uz četiri suzdržana - vijećnika s neovisne liste Dubravka Devčića - dobila je odluka o koeficijentima za plaće u gradskoj upravi Malog Lošinja.

Nakon što je uz podršku Gradskog vijeća nedavno provela preustroj gradske uprave, zamijenivši tri upravna odjela jedinstvenim, gradonačelnica Ana Kučić, vijećnicima je uz privremenog pročelnika Miroslava Čovića na stol dala prijedlog novih koeficijenata za plaće. Povela se matematička rasprava; Dubravko Devčić ustvrdio je da je zbroj koeficijenata veći nego prije, no Kučić je to otklonila kazavši da nova sistematizacija predviđa jedno radno mjesto manje. Osnovica bruto-plaće je 3000 kuna, koeficijent za gradonačelničku plaću je 4.26 (do prije godinu dana 4.55), a za pročelničku plaću 4.2 (ranije 4.35).

Još je raspravljao Andrino Maglievaz (IDS) kazavši da koeficijenti nisu toliko bitni, koliko to da gradska uprava obavlja svoj posao, dok je Đurđica Šimičić (HDZ) inzistirala na tome da se osim opisa radnih mjesta, izradi i detaljan opis pojedinih poslova s pregledom obveza i odgovornostima pojedinih radnika. Nadovezao se Elvis Živković (HNS) izrazivši nadu da će gradska uprava raditi onako kako to građani traže, s obzirom da se "u narodu smatra da, kad se jednom uvališ u Grad, to je mjesto betonirano do mirovine". Branko Domac (PGS) ocijenio je nelogičnim to što će koeficijent plaće pročelnika jedinstvenog odjela biti niži od onih u ranijim odjelima manjeg obujma posla, a Mario Kamalić (HSS) je mišljenja da na poslovima EU-projekata nije dovoljno imati samo jednog zaposlenika, ocijenivši dosadašnji rad na tom polju posve neučinkovitim. Za govornicu se vratio Maglievaz, kazavši da podržava političku odluku gradonačelnice i kazavši da u politici vlada pravilo "danas jesi - sutra nisi", te da je to sam osjetio kada je svojedobno u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića jedini glasao za imenovanje Melite Muškardin ravnateljicom, da bi nedugo potom bio smijenjen.

Jednoglasno je usvojen program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, točka koja je ubačena u dnevni red po hitnom postupku. Dubravko Devčić iskazao je zadovoljstvo time što se raspolaganje vraća Gradu, ali je i izrazio nadu da će biti donesena pravila, kako bi se izbjeglo prodavanje i prenamjena terena. "Treba raditi i na infrastrukturi, da se pomogne poljoprivredi - prvenstveno omogući pitanje vode", kazao je. Mario Kamalić je kazao da Lošinj u poljoprivredi zaostaje i da treba omogućiti otvaranje seoskih domaćinstava. Luigi Satalić (HDZ) kazao je da je Mali Lošinj ranije bio vrlo učinkovit u ovom programu, kada je raspolaganje poljoprivrednim terenima bilo u domeni Grada. Branko Domac dodao je da će aktiviranje poljoprivrednih terena pridonijeti njihovoj čistoći i time pojednostaviti eliminaciju alohtone divljači.

Jedanaest glasova "za", uz suzdržane vijećnike s liste Dubravka Devčića, dobila je odluka o poništenju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra - rekonstrukciju javne rasvjete uz šetnicu u uvali Čikat, odnosno izmjene odluke o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra - rekonstrukcije šetnice u Čikatu, tako da se u nju uključi pitanje javne rasvjete. Koncesije je Gradsko vijeće dalo na zahtjev "Jadranka hotela" u rujnu, odnosno prosincu, prošle godine, no nakon obavljenog upravnog nadzora Uprave za pomorstvo Ministarstva, mora, prometa i infrastrukture, naloženo je da se one izmijene tako da određuju točnu površinu čestice koja je predmetom koncesije, da se utvrdi iznos naknade za koncesiju, propiše rok i ovlaštena osoba za potpisivanje ugovora, te da se razmotri rok na koji je koncesija dana.

Jednoglasno je prošlo poništenje odluke o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra – izgradnju "građevine uređene plaže" na Kadinu, kao i izmjene Odluke o odabiru izvođača za obavljanje komunalnih djelatnosti na održavanju obale i održavanju javnih površina, uklanjanju olupina i neregistriranih vozila i plovila s javnih površina.

U Povjerenstvo za davanje na korištenje javne površine, s deset glasova "za" i četiri protiv (Devčić i kolege Biljana Vojniković i Luka Kačinari, te Siniša Dakić-Barichievich s vlastite neovisne liste), izabrani su Miroslav Čović, Tanja Jović i Stipe Rukavina, uz Devčićeve prigovore da vladajući nisu nijedno mjesto dali opoziciji, te da se čekalo godinu dana novog mandata na imenovanje povjerenstva.

Ova je sjednica trebala biti održana na Unijama, no zbog nepovoljne vremenske prognoze i mogućih problema u plovidbi, odlučeno je da se ipak održi u Malom Lošinju, u dvorani Lošinjskog muzeja.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!