Otoci.net

Sri16012019

Zadnje dodano:15.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Vijećnike-srednjoškolce najviše zanima javni prijevoz

Vijećnike-srednjoškolce najviše zanima javni prijevoz

Teme otočnog prijevoza prevladale su simuliranom sjednicom Gradskog vijeća Malog Lošinja, na kojoj je uloge vijećnika preuzelo osmero srednjoškolaca.

Podijeljeni u za ovu priliku osmišljene tri političke opcije, srednjoškolci su pod vodstvom "pravog" predsjednika Gradskog vijeća Elvisa Živkovića i "pravog" dogradonačelnika Ante Nedića, suprotstavili svoja razmišljanja. U ovoj vježbi demokracije sudjelovali su Tessa Antonina, Zvonko Jukić i Antonio Bujačić kao "Lokalna stranka mladih", Maja Ivanić, Nika Devčić i Andrej Salković kao "Stranka mladi za promjene", te Tihana Nekić i Ariana Mužić kao "Val mlade nade".

Raspravljalo se o prijedlozima za uvođenje/vraćanje gradskog prijevoza na širem području Malog Lošinja, o češćim autobusnim vezama između Malog Lošinja i Cresa, te o većem natkrivanju autobusnih stanica, a bilo je riječi i o rodiljnim naknadama.

Kao što je bio slučaj i s ranijim generacijama, mlade su za nastup pripremile Danijela Beretin, te Bojana Genov i Ljiljana Živković iz udruge "Idem i ja", a svoje komentare na simuliranoj sjednici dali su i "pravi" gradski vijećnici iz raznih političkih tabora.

Na današnji dan.....

16/1/2007

U Zagrebu umro Josip Vlahović, franjevac, u Cresu otkrio Misal iz 1494. godine