Otoci.net

Pet18012019

Zadnje dodano:18.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Ustrinjani se nisu dogovorili

Ustrinjani se nisu dogovorili

Bez uspjeha prošao je prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Vijeća Mjesnog odbora Ustrina, u koji su, uslijed neodlučenog rezultata na glasanju, ušla po dvojica predstavnika dviju kandidiranih lista.

Na izborima 14. siječnja po devet glasova dobile su liste HDZ-a i koalicije IDS-HNS, pa je izborno povjerenstvo da umjesto tri, Vijeće MO Ustrine broji četiri člana. To znači i "probleme" kod glasanja, pa su tako na današnjoj prvoj sjednici obje strane dale svoje kandidate, a glasanje je, očekivano, završilo rezultatom 2:2. Petar Muškardin dobio je svoj glas i onaj kolege s HDZ-ove liste Lučana Muškardina, a Goran Gregov s liste IDS-HNS svoj glas i kolege s liste Marina Rukonića.

Vodeći sjednicu, lošinjski dogradonačelnik Anto Nedić predložio je četvorki da predsjednički mandat podijele na po dvije godine, no predstavnici dviju lista nisu se složili oko toga tko bi trebao dobiti prve dvije godine vođenja Vijeća. U sljedećih trideset dana treba biti sazvana nova sjednica, a ako ni tada ne bude rješenja, mještani Ustrina morat će ponovo na biralište.

Ipak, ovo je okupljanje iskorišteno za ukazivanje na komunalne probleme u selu - bilo je govora o popravku ceste od sela prema obali, o radu mjesne trgovine, te proširenju doma "Brašćina".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!