Otoci.net

Pet18012019

Zadnje dodano:18.01.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Veli Lošinj i Ustrine u ponedjeljak će dobiti nove predsjednike

Veli Lošinj i Ustrine u ponedjeljak će dobiti nove predsjednike

Josip Magašić po svoj će prilici u ponedjeljak postati predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Velog Lošinja, nakon što je na izborima 14. siječnja njegova lista osvojila četiri od ukupno pet mjesta u Vijeću.

Tada je na biralište izašlo 255 od 830 građana s pravom glasa, a od njih je omjerom 68 naprema 32 posto, većinu dobila nestranačka lista, s koje su uz Magašića prošli još Ivan Jerman, David Murljačić i Renata Stokić. Druga kandidirana lista, HDZ-ova s nestranačkim kandidatima, stekla je jedno mjesto - ono ide nositelju liste i dosadašnjem predsjedniku Vijeća, Franku Boniću.

Konstituiranje će se održati u prostoru Grada Malog Lošinja u ponedjeljak u 13 sati. Sat vremena ranije okupit će se i novoizabrani članovi Vijeća Mjesnog odbora Ustrine. Ondje su obje kandidirane liste dobile po devet glasova, pa Vijeće neće imati predviđena tri člana, već svakoj listi idu po dva mjesta - listu HDZ-a predstavljat će Petar Muškardin i Lučano Muškardin, a koalicijsku IDS-HNS Goran Gregov i Marino Rukonić.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!