Pet23082019

Zadnje dodano:22.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Živković izglasan za predsjednika, potpredsjednici Dragoslavić i Maglievaz

Živković izglasan za predsjednika, potpredsjednici Dragoslavić i Maglievaz

Sva tri čelna mjesta Gradskog vijeća Malog Lošinja pripala su novoformiranom savezu HDZ-a s IDS-HNS-om, na konstituirajućoj sjednici održanoj u srijedu prijepodne.

Nakon što je jučer najavljeno da će Elvis Živković (HNS) biti izglasan za predsjednika, za potpredsjednike su izabrani Marijana Dragoslavić (HDZ) i Andrino Maglievaz (IDS).

Živković je izabran na prijedlog osmero, a s potporom devetoro vijećnika - HDZ-ove koalicije, IDS-HNS-a, te neovisnog vijećnika Siniše Dakića-Barichievicha. Na stolu je bio i prijedlog šestoro vijećnika da predsjednik bude Dubravko Devčić, no taj prijedlog podržali su samo članovi njegove liste (četvero) i oni s liste SDP-PGS. Pri tom je glasanju Dakić-Barichievich bio suzdržan, a osmero protiv.

Za prvu potpredsjednicu Vijeća izabrana je Marijana Dragoslavić, što je bio prijedlog i vlasti i opozicije. Različiti prijedlozi stigli su za mjesto drugog potpredsjednika. Osmero vladajućih predložilo je da to bude Andrino Maglievaz, a šestoro iz opozicije da to mjesto pripadne Branku Domcu (PGS). Pri tom je glasanju svaka strana bila za svoj prijedlog, s tim da je Dakić-Barichievich u oba slučaja ostao suzdržan.

"Služba smo ljudima i to na mora biti misao-vodilja. Nažalost, stvorili smo ružnu sliku o ljudima koji se prihvaćaju dužnosti i o njihovom nepoštenju. U nikakvim izopačenim djelima nećemo sudjelovati, niti biti dio takvih odluka. Sudite nas po našim djelima", kazao je Živković, obrativši se potom i na talijanskom jeziku.

Novoizabrana gradonačelnica Ana Kučić na kraju sjednice kazala je: "Ispred stranačkih interesa stavimo interes građana i njihovih gostiju. Zajedničkim radom, konsenzusima i suradnjom možemo ostvariti napredak i daljnji ravnomjerni razvoj svih dijelova Grada Malog Lošinja. Pozivam sve vijećnike da koriste ovlasti i ovdje otvoreno predlažu, hvale i kritiziraju, te zajedno s javnošću sudjeluju u donošenju dokumenata. Spremna sam odgovorno i transparentno voditi ovaj Grad. Građani su dali povjerenje u vaše ruke i nemojte to nikada i nipošto zaboraviti."

Uime Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, sjednicu je otvorila Jasna Turak, nakon čega je izabrana Mandatna komisija - Mario Kamalić, Đurđica Šimičić i Aleksandra Volarić Magazin. Umjesto ranije prakse da predsjedanje preuzme najstariji vijećnik, kao prva sljedeća s liste koja je dobila najviše glasova, vođenje sjednice preuzela je HDZ-ovka Marijana Dragoslavić. Nakon obavljene pojedinačne vijećničke prisege, izabran je Odbor za izbor i imenovanja - od dva predložena sastava, izabrani su Daniel Kljaić, Marlen Vlašić i Marta Nikolić. Pretkraj sjednice izabran je i Odbor za statutarno-pravna pitanja - Luigi Satalić, Andrino Maglievaz, Damir Mlacović, Boris Badurina i Siniša Dakić-Barichievich.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!