Uto22102019

Zadnje dodano:22.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika HDZ potpisao predizbornu koaliciju s četiri stranke

HDZ potpisao predizbornu koaliciju s četiri stranke

Uz obraćanje javnosti, potpisan je koalicijski sporazum pet stranaka, okupljenih oko HDZ-ove kandidature Ane Kučić za gradonačelnicu i Ante Nedića za dogradonačelnika, uoči izbora u Malom Lošinju...

HDZ-u su se tako priključili HRAST, HSS, HKDU, te Stranka umirovljenika (SU) čiji predstavnik nije bio na svečanom potpisivanju, već je dokument ovjerio ranije.

"U tri mandata, Lošinj je realizirao više nego mnogi u puno više godina. Gradili smo rive, ceste, vrtiće, trgove, lobirali i za ono za što nismo nadležni. Pokazali smo upornost, iako smo sigurno mogli i više. Preduvjet za mlade je stambeno zbrinjavanje, te radna mjesta, a u 12 godina realiziralo smo oko 150 stanova. Vodili smo računa o velikom gospodarstvu, ali i poljoprivredi, o mladima i ženama u poduzetništvu. Usvojili smo 24 prostorna plana kao preduvjet investicijama. Ulagali smo u zdravstveni nadstandard, napravili iskorak u turizmu", kazala je Ana Kučić, kandidatkinja za gradonačelničko mjesto.

"Sigurni smo da građani znaju tko je pokrenuo najveći investicijski ciklus zadnjih dvadeset godina", izjavio je Anto Nedić dodajući da pozdravlja sve kandidature kao "doprinos demokratskom ozračju".

Predsjednik lošinjskog HRAST-a Boris Adžić kazao je da "svojim svjetonazorom misle doprinijeti i na državnoj i na lokalnoj razini", te da su "obitelj i demografska obnova temelj". Čelnik ovdašnjeg HSS-a Mario Kamalić kazao je da će inzistirati na temi gospodarstva: "Obrtnika je 150 manje nego prije šest godina, a u dobi od 18 do 30 godina imamo samo 50 obrtnika, što je alarmantan trend. Uzalud su nam svi projekti, ako nema ljudi, ako nema mladih." Mirko Perkić iz HKDU-a podržao je kandidaturu Ane Kučić, kazavši da je siguran da će ona biti nova gradonačelnica.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!