Uto17092019

Zadnje dodano:17.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Devčić protiv koncesije, Dakić suzdržan

Devčić protiv koncesije, Dakić suzdržan

Većinom od 12 glasova gradskih vijećnika, prošao je prijedlog da se Grad Mali Lošinj pozitivno izjasni prema namjeri davanja koncesije za plaže i privezišta u uvali Čikat...

Protiv je bio neovisni vijećnik Dubravko Devčić, a suzdržan Siniša Dakić-Barichievich, nositelj neovisne liste u koaliciji s HDZ-om i partnerima.

Devčić je u raspravi ustvrdio da među građanima nema podrške za davanje koncesije, navodeći da je o ovoj temi govorio i na ranijim sjednicima, očekujući da će se u međuvremenu organizirati javne tribine i provesti drugi načini informiranja građanstva. Dakić-Barichievich kazao je da ne može podržati predloženi dokument, jer u njemu nisu uzeti u obzir svi detalji o kojima se govorilo na sjednici Odbora za prostorno planiranje u kolovozu.

"Suglasnost Gradskog vijeća nije potrebna, ali Županija traži mišljenja lokalnih samouprava. Ovo je natječaj za koncesije, na kojega se svatko može javiti, ne samo 'Jadranka'", kazala je SDP-ova vijećnica Ljiljana Rukonić.

Branko Domac (PGS) smatra da je ova tema dijelom opravdano, a dijelom ne, pobudila zanimanje javnosti. "Bitno je poslati poruku profesionalnim obmanjivačima javnosti, da su priče o zabrani pristupa Čikatu - samo priče", zaključio je.

IDS-ovac Andrino Maglievaz upozorio je na pitanje komunalnih vezova za barke, odnosno zatražio da se o njihovu smještaju vodi računa. Ostali sudionici su se, uz manje primjedbe, složili s ovakvim stavom većine Vijeća.

Sve ostale točke dnevnog reda sjednice prošle su jednoglasno, uključujući i onu ubačenu po hitnom postupku - kojom je donesen urbanistički plan "Marina Nerezine" u tzv. smanjenom obuhvatu.

Aktualni sat otvorio je Rudolf Ivković, zatraživši na uvid sve ugovore na kojima je pečat Grada, a tiču se gradnje stanova na Rukaviću. Ljiljana Rukonić zatražila je izvještaj o uspjehu Grada u dobivanju sredstava iz EU, navodeći primjere Kastva, Raba i Čabra koji su dobili značajna sredstva. Luigija Satalića (HDZ) zanima kako će dalje teći raspisivanje natječaja za gospodarenje poljoprivrednim zemljištima u vlasništvu države, a kazao je da je taj program stao po dolasku "Kukuriku-koalicije" na vlast.

Branko Domac zatražio je da se prema nadležnom ministarstvu napravi pritisak da se opet uvede katamaranska linija Pula - Lošinj - Zadar, a Milan Pejić je zatražio informaciju o statusu djelatnika Glazbene škole i Puhačkog orkestra. Siniša Dakić-Barichievich tražio je detalje o dinamici radova na križanju Mali - Veli Lošinj, Dubravko Devčić o poduzetim koracima u vezi alohtone divljači, Mario Kamalić (HSS) o nastavku radova oko bivše Pomorske škole, a Elvis Živković (HNS) o radovima na županijskoj cesti kroz Nerezine.

Gradonačelnik Gari Cappelli nije ponudio odgovore na sjednici, najavivši da će na sva pitanja odgovoriti pismeno.

Na današnji dan.....

17/9/1876

U Osoru rođen Francesco Salata, političar, zastupnik talijanskih interesa u Austro-Ugarskoj