Sri16102019

Zadnje dodano:15.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Damijanjević objavio kandidaturu

Damijanjević objavio kandidaturu

Sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Cresa Marčelo Damijanjević objavio je da će se na svibanjskim izborima kandidirati za gradonačelnika...

"Na prošlim izborima, 2009. godine, birači su poručili da žele promjene u načinu vođenja Grada Cresa, što potvrđuju rezultati tih izbora. Nakon četiri godine, iz razgovora s ljudima u Cresu i drugim mjestima, očito je da željenu promjenu nisu dobili", kazao je Damijanjević.

"Gradonačelnik mora živjeti sa svojim građanima 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i osluškivati njihove potrebe. Potrebno je više tražiti mišljenje i slušati potrebe ljudi koji vode gospodarstvo, poduzetnike i obrtnike", ističe kandidat za gradonačelnika.

Damijanjević najavljuje i svoju neovisnu listu za Gradsko vijeće. Ime zamjenika i ostalih kandidata s liste objavit će naknadno: "Što se tiče suradnje sa strankama, ne isključujem nikoga, a što se tiče gradonačelničke kandidature, nije isključeno da će me poduprijeti i neka stranka. Prošli put moja lista dobila je dva mandata u Vijeću, a ovoga puta očekujemo više, iako će Vijeće sada ukupno brojati dva člana manje", zaključio je Damijanjević.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka