Otoci.net

Čet14112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Drugi rebalans i polugodišnji izvještaji na sjednici u utorak

Drugi rebalans i polugodišnji izvještaji na sjednici u utorak

Za utorak, 29. listopada sazvana je sjednica Gradskog vijeća Malog Lošinja, na kojoj će biti predložen drugi rebalans ovogodišnjega gradskog proračuna te podneseni polugodišnji izvještaji o radu gradonačelnice, odnosno gradske uprave i gradskih poduzeća i ustanova.

Bit će predloženo smanjenje proračuna za 20,26 posto, odnosno 26,9 milijuna kuna, pa bi proračun iznosio 106 milijuna kuna. "Potrebno je uskladiti prihode i rashode s novim okolnostima i saznanjima jer se procjenjuje nemogućnost ostvarenja nekih prihoda, pa ih je potrebno umanjiti kao i rashode koji se financiraju iz tih prihoda. Nadalje, pojedine rashode potrebno je povećati, te se u proračun uvode pojedini novi rashodi za koje je potrebno pronaći izvore financiranja, odnosno povećati pojedine prihode", stoji u radnim dokumentima pripremljenima za sjednicu.

Sjednica će se i ovaj put održati u prizemlju Muzeja Apoksiomena s početkom u 15 sati, a ukupno je na dnevnom redu 26 točaka.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu