Sri29012020

Zadnje dodano:29.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Politika Pat-pozicija u glasanju o izvršenju proračuna

Pat-pozicija u glasanju o izvršenju proračuna

Sve točke dnevnog reda, osim one o polugodišnjem izvještaju o izvršenju ovogodišnjega gradskog proračuna, usvojene su na sjednici Gradskog vijeća Cresa održanoj u ponedjeljak.

Za izvještaj su bili Marčelo Damijanjević i dvojica mu kolega s neovisne liste, zatim Fiorenco Pinezić (HSS) i Josip Pope (PGS) te Patris Salković, sada neovisni vijećnik, biran s liste HDZ-HRAST. Protiv odnosno suzdržani, bili su Akcija mladih, Jadranka Blatt s vlastite liste, Oliver Filipas (UK) te Sanja Tomić i Stjepan Vodenac birani s liste HDZ-HRAST. Dragan Medarić (SDP) prilikom glasanja više nije bio u dvorani.

Bila je ovo prva sjednica nakon gotovo tri mjeseca stanke; prošla je održana još 27. lipnja. Kako naša redakcija ovaj put nije obaviještena o održavanju sjednice, a tonski je zapis sjednice manjkav, čitatelji ostaju uskraćeni za cjelovitiji izvještaj.

Počelo je aktualnim satom, a otvorio ga je Lino Sinčić (Damijanjevićeva lista) zatraživši informaciju o stanju gospodarstva u Gradu sa statističkim pokazateljima. Natalija Marelić Tumaliuan (AM) zatražila je da se uredi školsko igralište, gdje strše vijci na mjestima gdje su otrgnute sjedalice, a oštećena je i žičana ograda.

Uključio se Josip Pope (PGS), vijećnik, ali i ravnatelj Osnovne škole, kazavši da je stvorena navika da je igralište svačije, a odgovornost ničija. "Jednom sam zaključao vrata, pa sam dobio velike proteste. Smijete li kod fratara ići na igralište kad hoćete?", kazao je. Dogradonačelnik Marin Gregorović (SDP) kazao je da će se pokušati postići dogovor, a da bi on volio da se igralištem i dalje svi mogu koristiti. Marelić Tumaliuan pitala je i o situaciji s dolascima liječnika-specijalista, te općenito o mjerama da se potakne mlade na ostanak na otoku, a predložila je da se većim brojim prometnih znakova pokuša smanjiti broj naleta automobila na ovce.

Sanja Tomić (HDZ) kazala je da je potrebno jače čišćenje ulica, tvrdi da se već godinama događa kaos na mjestima prekrcaja robe na Konsu i kod tržnice, a predlaže da se uredi lokacija oko polupodzemnih kontejnera u Miholašćici gdje je ljetos izbio požar. Jadranka Blatt s vlastite liste upozorava na ispuštanje fekalija u more iz turističkih plovila koja prilaze plaži Grabar, a Oliver Filipas (UK) na to da se javna rasvjeta pali oko 45 minuta prerano navečer i gasi oko 45 minuta prekasno ujutro, u čemu vidi prostor za uštede. Također je mišljenja da izostaje rješenje problema s izmetom kućnih ljubimaca na ulicama i da je previše parkiranih bicikala i reklamnih tabli po gradu u ljetnim mjesecima.

Stjepan Vodenac ponovio je pitanje o novostima u gradnji POS-stanova, našto mu je gradonačelnik Kristijan Jurjako (HNS) odgovorio da je Agencija za promet nekretninama do 15. rujna trebala imati izrađene izvedbene projekte za svih pet zgrada, odnosno dvadeset stanova, no da se to nije dogodilo, te se sada čeka nova informacija. "Na tjednoj bazi smo u kontaktu s APN-om, s obzirom da su svi normalni rokovi prijeđeni", kazao je Jurjako. Vodenac je predložio i da "Elektro-voda" kao tvrtka u gradskom suvlasništvu gradi stanove, našto mu je gradonačelnik odgovorio da je unatoč vlasništvu, ta tvrtka na tržištu kao i druge.

Usvojene su, između ostalog, izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Orleca, te izmjene koeficijenata za plaće u gradskoj upravi.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!