Pet13122019

Zadnje dodano:13.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Predstava na brodu, koncert u muzeju

Predstava na brodu, koncert u muzeju

Dvostruki glazbeno-scenski program održan je u utorak navečer na jedrenjaku "Nerezincu" i u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju.

Lošinjsko Amatersko kazalište "Josip A. Kraljić" odigralo je predstavu "Našem brodu 'Lošinj'" redatelja Borisa Šegote u inačici prilagođenoj izvedbi na brodskoj palubi. Igrali su na brodu, dok je publika sjedila i stajala na rivi.

Nakon završetka predstave, program je nastavljen nekoliko koraka dalje, u prizemlju Muzeja Apoksiomena, gdje je nastupio obiteljski Trio Veljak iz Rijeke, već dobro poznat otočnoj publici. Violinistice, sestre Maja i Nataša Veljak te njihov otac Valter Veljak, kontrabasist počeli su koncert "Passacagliom" Händela i Halvorsena. U nastavku programa izveli su skladbe Tartinija, Vivaldija, Straussa, Bartóka, Čajkovskog, Kálmána, Brahmsa, Šostakoviča, Dinicua, a u bisu Rimskog-Korsakova.

Ova dva nastupa bila su zaključak predstavljanja i degustacije ponude restorana "Veli žal" i "Za kantuni" u sklopu međunarodnog projekta "KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske".

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju