Sri18092019

Zadnje dodano:18.09.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Dvanaestoro djece učilo o pismima i kartolinama

Dvanaestoro djece učilo o pismima i kartolinama

Izrada, odnosno pisanje pisama i razglednica bila je tema ljetne likovne radionice za djecu, održane tijekom protekla četiri dana na terasi zgrade Lošinjskog muzeja u Malom Lošinju.

Temom je radionica nadovezana na ljetnu izložbu Lošinjskog muzeja "Pisma Mihičiću" o korespondenciji koju je Andro Vid Mihičić, povjesničar umjetnosti, književnik i kolekcionar, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, rodom iz Belog (1896.-1992.) vodio s prijateljima i kolegama iz svijeta umjetnosti. Pod vodstvom Martinele Dragičević, radionicu je pohađalo dvanaestoro djece dobi u rasponu od 8 do 11 godina, s tim da su od toga bile četiri polaznice koje inače ne žive na Lošinju, već su se ovdje sa svojim obiteljima zatekle na ljetovanju.

Na maloj izložbi priređenoj posljednje večeri radionice, djeca su pokazala što su radila proteklih dana - kako su izradila razglednice i omotnice, pisala pisma, učila o poštanskim markama... ukratko, kako njegovati ovaj običaj gotovo nestao uslijed prelaska na brže načine komuniciranja putem interneta i mobilnih telefona.

Na današnji dan.....

18/9/1996

U Rimu umro dr. Anton Benvin (r. 1935. u Valunu), teolog, rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu

18/9/2010

Lošinjski podvodni ribolovac Daniel Gospić postao svjetski prvak, pojedinačno i momčadski, na SP održanom u M. Lošinju