Otoci.net

Uto19112019

Zadnje dodano:18.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Od Indije do sestrinske suradnje

Od Indije do sestrinske suradnje

Dvama različitim smjerovima tekla je druga veća, a ukupno četvrta večer ovogodišnjeg glazbenog festivala "Crescendo", održana u ljetnom kinu u Cresu.

U prvom dijelu programa nastupio je Samir Chatterjee, indijski svirač udaraljkaškog instrumenta table s američkom adresom. Posjednut na tepihu na pozornici, Chatterjee je demonstrirao dojmljivu vještinu sviranja, povremeno dodajući i vokal, vodeći publiku u glazbenu meditaciju, a zanimljivo je "premostio" zvuk zvona obližnje župne crkve koje se oglasilo u 21 sat.

U nastavku - trio Astrid Kuljanić. Najprije glazbeni eksperiment; basist Mat Muntz svoje je osnovno glazbalo nakratko zamijenio otočnim mehom te svirao uz harmoniku Benjamina Rosenbluma. Od drugog broja nadalje pridružila se i sama Astrid Kuljanić, s kombinacijom neobično aranžiranih pjesama na čakavici i pjesama iz dalekih podneblja. U pjesmi "Va Opatije" Daniela Načinovića uključila se i Karin Kuljanić, čime je nastavljen običaj da si sestre, unatoč različitom glazbenom izričaju u kojem su afirmirane, međusobno "uskaču" u koncerte.

Do kraja festivala preostali su za publiku besplatni nastupi; u petak u Malom Lošinju, a u subotu u Belom.

Na današnji dan.....

19/11/1936

U Stivanu rođen akademik Elso Kuljanić, sveučilišni profesor, rektor riječkog sveučilišta