Pet13122019

Zadnje dodano:13.12.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Osamljenost je najveća tema 21. stoljeća

Osamljenost je najveća tema 21. stoljeća

"Samoća i osamljenost najveće su teme 21. stoljeća, a s obzirom na to da se knjiga dobro prodaje, ljudi očito osjećaju da ih ta tema dira", kazao je Miro Gavran gostujući na Lošinjskom književnom festivalu u Velom Lošinju.

U terminu u kojem je trebao gostovati Goran Tribuson - dolasci dvojice književnika za stol s voditeljicom Brankom Džebić datumski su zamijenjeni - Gavran je govorio o ove godine objavljenoj knjizi kratkih priča "Priče o samoći", ali bilo je mnogo riječi i o njegovoj ranijoj aktivnosti, kao i pisanju samom - kao poslu koji je po prirodi osamljenički, ali istodobno takav da mora biti u dodiru s ljudima. Pogovor "Pričama o samoći", od kojih je Gavran neke napisao upravo za jednog od (sve duljih) boravaka na Lošinju, napisala je upravo Branka Džebić.

Glazbeni gosti ove večeri na terasi Lječilišta Veli Lošinj bili su gitaristi Stelio Spanjol i Sergio Bujačić. Festival će završiti za tjedan dana - sljedeći petak Goran Tribuson će predstaviti svoju knjigu "Otac od bronce".

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju