Otoci.net

Uto12112019

Zadnje dodano:12.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura "Tehice" s gostima proslavile 25 godina glazbenog druženja

"Tehice" s gostima proslavile 25 godina glazbenog druženja

Glazbeno slavlje u creskom ljetnom kinu - povodom 25. godišnjice koncert je priredila ženska klapa "Teha", a njihovi su gosti bili sugrađani iz klape "Burin" te ženska klapa "Hreljin" i muška klapa "Vinčace" iz Novog Vinodolskog.

Program je vodio Mario Lipovšek "Batifjaka" - i sam pjevač - a počelo je prisjećanjem na audiciju pod vodstvom Mirjane Mikičić-Flego u veljači 1994. godine, kada je pri vrlo aktivnom i razgranatom Klubu mladih "Susajda" utemeljena ženska klapa. Najprije su "tehice" naučile i uvježbale pjesmu "Divojka je ruže brala", a naziv "klapa" potkrepljuje i činjenica da su sve sadašnje članice bile na okupu i prije 25 godina - prvi soprani Ljiljana Filipas i Karmen Surdić Benvin, drugi soprani Mirjana Mikičić-Flego, Nadija Kaštelan, Vesna Vlakančić-Surdić, prvi alti Nevia Peranović i Spomenka Sablić te drugi alti Helena Salković i Irena Šintić. Dobitnice su niza priznanja s klapskih festivala u Hrvatskoj, pa i u inozemstvu.

Na slavljeničkom koncertu sve su četiri klape izvele ponešto iz svog repertoara, a nastup su zaključile zajedno otpjevavši Lipovšekovu "Del tebe".

Na ovom su koncertu "tehice" predstavile nove odore koje je kreirala Vesna Jakić, a izradila Štefica Lovrečić upotrijebivši pet kg konca odnosno 33,5 kilometra.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!