Otoci.net

Pon18112019

Zadnje dodano:17.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Preskakivali iz regije u regiju

Preskakivali iz regije u regiju

Veliko zanimanje vladalo je za nastup ansambla "Lado" u Malom Lošinju, koji je na ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora izveo vokalno-instrumentalni koncert pod nazivom "Mi nosimo zelen venčec", prema nazivu jedne od pjesama izvedene potkraj programa.

Koncert se sastojao od dvadeset točaka u kojima su izvedene pjesme iz Zagorja, Bilogore, Slavonije, Baranje, karlovačkog i omiškog kraja, Like, Posavine, Turopolja, Moslavine, Međimurja, Žrnovnice i Podravine. Došla je do izražaja profesionalnost članova ansambla koji su vješto preskakivali iz uloge u ulogu, regije u regiju, mijenjajući vokalni izričaj i narječja.

Koncertu je prethodio dvadesetominutni program u kojem su članovi ansambla bili odjeveni raznolikije i ukratko predstavili još veći dijapazon folklorne baštine Hrvatske, uključujući i one krajeve koji nisu bili zastupljeni u glavnom koncertu - od ovom otočju bližih izričaja bio je tu istarski ples i pjesma.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" ove godine slavi sedamdesetu godišnjicu, a lošinjski nastup jedan je od onih na ljetnoj slavljeničkoj turneji - sljedeći će biti 30. lipnja u Đurđevcu.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!