Sub25012020

Zadnje dodano:25.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura "Otpisane" pred punim gledalištem

"Otpisane" pred punim gledalištem

Na radost organizatora, prepuno je bilo gledalište na prvoj predstavi ovogodišnjeg festivala "Zima u kazalištu" u Malom Lošinju.

U kinodvorani Vladimira Nazora gostovao je zagrebački teatar "Moruzgva" s predstavom "Otpisane", komedijom o majci, kćeri, susjedi te sirijskom migrantu koji se neočekivano upleo u živote triju Zagrepčanki. U režiji Nikole Zavišića, prema tekstu Renata Baretića, igrali su Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin.

Uoči predstave na pozornicu je izašao Svebor Bival iz Rotary kluba "Lošinj", udruge koja je glavni organizator festivala, a osnovana je na današnji dan prije petnaest godina. Zadovoljan odazivom publike, najavio je ostatak festivalskog programa te zahvalio sponzorima i suradnicima u organizaciji, prvenstveno Pučkom otvorenom učilištu u čijoj se dvorani predstave održavaju.

Sljedeća predstava bit će odigrana 28. veljače; gostovat će "Pokopaj me nježno" teatra "Kerekeš". Sav prihod ide za postavljanje novih rukohvata u strmim lošinjskim ulicama na korist teže pokretnih građana te za program rada s naprednom djecom u Dječjem vrtiću "Cvrčak".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!