Pet23082019

Zadnje dodano:22.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Najčitanija Elena Ferrante

Najčitanija Elena Ferrante

Talijanska spisateljica nepoznatog identiteta, pseudonima Elena Ferrante, na čelnom je mjestu ljestvice najposuđivanijih knjiga u Gradskoj knjižnici u Malom Lošinju u prošloj godini.

Tu su uključena prva tri romana iz ciklusa, i to "Genijalna prijateljica", "Priča o novom prezimenu" i "Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju", a trend se nastavlja jer je trenutno u knjižnici najtraženiji naslov "Priča o izgubljenoj djevojčici", četvrti dio ciklusa.

Drugo i treće mjesto drže Paula Hawkins s djelima "U vodu" i "Djevojka u vlaku". Četvrti je roman "Suša" Jane Harper, potom "Dijete" Fione Barton te "Žena u ledu" Roberta Bryndze. Na sedmom je mjestu ponovo Elena Ferrante s "Danima zaborava", osma je Ruth Ware s "U mračnoj, mračnoj šumi", a deveta Clare Mackintosh s "Vidim te". "Top 10" zatvara "Učitelj" Katerine Diamond.

Na popisu najposuđivanijih knjiga za djecu i mlade je "Skijaški dnevnik Pauline P." Sanje Polak, drugi je "Harry Potter i odaja tajni" Joanne K. Rowling, treći je "Morski dnevnik Pauline P." Sanje Polak, četvrta je knjiga "Najgora djeca na svijetu" David Walliamsa, a na petome su mjestu knjige iz serijala "Gregov dnevnik" Jeffa Kinneyja.

U 2018. godini Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj brojala je 1930 članova koji su koristili knjižnične usluge.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!