Otoci.net

Ned26052019

Zadnje dodano:26.05.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Biografija "socijalističke princeze"

Biografija "socijalističke princeze"

Svoju knjigu o beogradskoj glazbenici Margiti Stefanović, "Magi: Kao da je bila nekad", u Malom Lošinju predstavio je novinar Dušan Vesić.

Pred četrdesetak okupljenih, razgovor s Vesićem vodila je povjesničarka umjetnosti Irena Dlaka, a iz njihovog se dijaloga moglo doznati štošta o životu Magi Stefanović (1959.-2002.) i karijeri grupe "Ekatarina Velika" (EKV), čija je ona bila klavijaturistica. "Uopće nije točno da ne bi ništa napravili bez droge. Heroin nije inspirativna droga", naglasio je Vesić, koji je na knjizi o svojoj suvremenici radio približno godinu i pol dana, a karijeru "Ekaterine Velike" osamdesetih i početkom devedesetih godina pratio je kao rock-novinar i urednik.

"Socijalistička princeza", kako ju Vesić naziva, u školi je bila savršena odlikašica, kotirala je kao ponajbolja mlada pijanistica u Jugoslaviji, ali je umjesto nastavka bavljenja klasičnom glazbom, pravu afirmaciju stekla u rock-glazbi.

Nakon promocije knjige, druženje u Gradskoj knjižnici i čitaonici nastavilo se uz hitove EKV-a, koje je probrao Fredi Peraić s lošinjske radijske stanice.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!