Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Kolorit signalizira povišene emotivne trenutke

Kolorit signalizira povišene emotivne trenutke

Akrili i ulja na platnu pod nazivom "Sunčani obzor" do kraja mjeseca bit će izloženi na zidovima čitaoničkog odjela Gradske knjižnice u Malom Lošinju.

Autorica slika je Carolin Drempetić, kojoj je ovo druga samostalna izložba - prvu je imala na istom mjestu u listopadu i studenom 2016. godine, a imala je i pet skupnih izložbi u Zagrebu i Ulmu.

"Moje je slikarstvo duhovno putovanje na kojem zaustavljam trenutke stvarnosti", kazala je autorica na otvaranju izložbe, u kojem je nakon uvodne riječi ravnateljice Gradske knjižnice Armide Vlašić govorila i prof. Ana Tomljanović, prema kojoj autoričin kolorit "signalizira povišene emotivne trenutke koje svi doživljavamo promatrajući svijet kojim smo okruženi, ali jednako tako ukazuje na trajnu emotivnu povezanost viđenog i proživljenog".

Ulje na platnu "Sunčani obzor", jedan od najnovijih izloženih radova, izložen je zajedno sa stihovima istoimene pjesme, čime je Drempetić naznačila i svoju drugu umjetničku sklonost - poeziju.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka