Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Izloženi plodovi likovnih radionica

Izloženi plodovi likovnih radionica

Druženjem, čija je okosnica bila izložba likovnih radova, u Udruzi umirovljenika Malog Lošinja proslavljen je Međunarodni dan starijih osoba.

U prostoriji udruge u Ulici braće Vidulić, srijedom se okuplja i ondje slika skupina umirovljenika, ali i drugih zainteresiranih, a ova je izložba uglavnom plod tih okupljanja. Svoja su djela, izrađena u raznim tehnikama, izložili Stana Jerman, Franjo Blašković, Branko Ivanković, Lucija Lovrečić, Mirjana Jakupović, Karmela Cavedoni, Bojana Crnogorac Dragoslavić, Boris Tirkajla i Božica Koletić, a zainteresirani će ih moći pogledati još i u utorak i srijedu od 17 do 19 sati.

Uz Stanu Jerman uime autora izložbe, ovom prigodom okupljenima su se obratili predsjednica Udruge umirovljenika Ljubica Nikolić, gradonačelnica Ana Kučić, ravnatelj Doma za starije u Velom Lošinju Aldo Stipanov, te Matea Petar iz "Komunalnih usluga Cres-Lošinj". Naime, ovo je okupljanje iskorišteno i za kratke upute o novom načinu razvrstavanja otpada iz domaćinstava, koji će ubrzo biti uveden na Lošinju, a odvijat će se očitavanjem kartica koje će tijekom listopada biti distribuirane građanima. Umirovljenici su s gradonačelnicom porazgovarali o lošinjskim komunalnim i zdravstvenim pitanjima.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka