Pon26082019

Zadnje dodano:25.08.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Preminula Gordana Antoninić

Preminula Gordana Antoninić

U nedjelju je u 66. godini života preminula Gordana Maja Antoninić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj.

Rođena 12. kolovoza 1953. u Sisku, djevojačkog prezimena Stilinović, u rodnom je gradu završila osnovnu i srednju školu, počela je raditi u osnovnoj školi u Novskoj, a 1977. godine je u Zagrebu završila Muzičku akademiju. Iste godine doselila je u Mali Lošinj i zaposlila se u Osnovnoj školi "Mario Martinolić", gdje je predavala glazbenu kulturu do 2006. godine, s tim da je od 1995. do 2000. bila ravnateljica škole. Od 2006. je bila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Mali Lošinj, te je s tog mjesta trebala upravo krajem ovog mjeseca otići u mirovinu.

U međuvremenu je u Mostaru upisala odnose s javnošću, završivši dodiplomski studij 2010. godine, a postdiplomski 2013. godine u Zagrebu.

Vodila je zborove u Cresu i Malom Lošinju, a u novije vrijeme lošinjsku žensku klapu "Augusta". U lošinjskoj osnovnoj školi pokrenula je školsku zadrugu "Žižula", s kojom je u kategoriji oplemenjivanja i zaštite okoliša osvojila prvo mjesto na državnoj smotri. Istražujući povijest prosvjete i kulture Lošinja, objavila je "Ljetopis hrvatske osnovne škole lošinjskog otočja" 2005. godine, knjigu "Iz škrinjice zaborava" 2011. godine (sadržana je povijest lošinjskog Pučkog otvorenog učilišta, puhačkog orkestra, kina, raznih tečajeva, izdavačke djelatnosti, glazbene škole, muzeja i knjižnica Lošinja i Cresa, te glazbenih festivala), te knjigu o opernom pjevaču Josipu Kašmanu "Kralj je rođen u Malom Lošinju" 2015. godine, kao zaključak višegodišnjeg rada na istraživanju života i karijere ovog glazbenog velikana.

Posljednji ispraćaj Gordane Antoninić bit će na groblju u Malom Lošinju 27. rujna.

Na današnji dan.....

26/8/1976

Izgorjela zgrada osnovne škole u Cresu, koja se nalazila na mjestu današnjeg parkirališta kraj Gradskih vrata