Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Naglasak na klavir u jazzu

Naglasak na klavir u jazzu

Već uhodani organizacijski dvojac - Giuseppe Polonio i Neven Nekić - i ovoga su rujna priredili Jazz-filmski festival u Nerezinama.

Hotel "Televrin" bio je domaćin dvodnevnom programu, četvrtom po redu festivalu, kojemu je ovogodišnja tema bio klavir u jazz-glazbi.

Polonio i Nekić prikazali su isječke s koncerata na kojima su svirali Jelly Roll Morton, Art Tatum, Duke Ellington, Count Basie, Fats Waller, Errol Garner, Bud Powell, Thelonious Monk, Dave Brubeck, Keith Jarret, Stefano Bollani i drugi.

Polonio je rođeni Nerezinac osorskih korijena, živi u Genovi, gdje je ravnatelj Škole za jazz-glazbenike pri Muzeju jazza, a ranije je bio profesionalni bubnjar. Nekić je Riječanin s dugogodišnjom adresom na Lošinju, a na lošinjskoj radijskoj stanici uređuje specijaliziranu emisiju "Kultivator".

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu