Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Kino za djecu na terasi Muzeja

Kino za djecu na terasi Muzeja

Dvorište matičnog objekta Lošinjskog muzeja, palače "Fritzi" u Malom Lošinju, postala je ljetna kino-pozornica, za dvodnevni program animiranih filmova.

U srijedu navečer održan je festival "Kiki", sastavljen od šest kratkih animiranih filmova nastalih u različitim europskim zemljama, a filmovi su izabrani prema kriteriju poučnosti, s fokusom na one koji pridonose razvijanju osjećaja jednakosti u društvu. U pratnji roditelja, odazvalo se petnaestak mališana. "Kiki" je gostujući festival u organizaciji Građanske organizacije za kulturu (GOKUL) iz Zaboka i Društva "Naša djeca" Zabok, gdje je i pokrenut 2009. godine.

U četvrtak s početkom u 20.30 sati, također s besplatnim prisustvovanjem, na istom će se mjestu održati dvostruki program - festival animiranih filmova koje su radila djeca i mladi do 18 godina "Vafi", te "Rafi", festival animiranih filmova za djecu i mlade. U prvom dijelu bit će prikazano devet filmova ukupnog trajanja 47 minuta, a u drugom devet filmova ukupnog trajanja od jednog sata i 35 minuta. U programu su zastupljeni filmovi autora iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Belgije, Poljske, Portugala, Rusije, Irana, Kine, Tajvana, Singapura i Australije. Ovi su festivali pokrenuti 2010. godine u Varaždinu.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu