Otoci.net

Sri14112018

Zadnje dodano:13.11.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Liječenje iz antike bit će predstavljeno djeci

Liječenje iz antike bit će predstavljeno djeci

Prema već ustaljenom običaju u završnim danima ljetnih školskih praznika, Lošinjski će muzej od ponedjeljka do četvrtka organizirati radionicu za djecu.

Naziv radionice je "Tajni muzejski recepti", priređena je za djecu u dobi od osam do jedanaest godina, a održavat će se dva sata dnevno, od 10 do 12 h, u glavnoj zgradi Lošinjskog muzeja - palači "Fritzi", u kojoj je ovo ljeto postavljena gostujuća izložba "Anamneza - povijest bolesti u antičkom svijetu", Arheološkog muzeja iz Zagreba.

"Radionica će upoznati polaznike s božanskim liječnicima u antici, razvojem farmacije, ljekovitim biljem i tajnim antičkim receptima za liječenje koje su koristili Grci i Rimljani. Djeca će učiti o današnjoj zdravoj prehrani, ljekovima iz prirode, o tajnama mozga, te o održavanju higijene, a sve u vezi s poimanjem zdravlja i liječenja u vremenu starih Grka i Rimljana", najavila je Martinela Dragičević iz Lošinjskog muzeja.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu