Otoci.net

Uto19032019

Zadnje dodano:19.03.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura OGV će otvoriti Parać i Brahms

OGV će otvoriti Parać i Brahms

Tjedan dana uoči početka festivala, na trgu u Osoru, s prvim kapima kiše, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljene festivalske novosti i ovogodišnji program Osorskih glazbenih večeri.

Govorili su nova predsjednica udruge "Osorske glazbene večeri" Nina Čalopek, umjetnički ravnatelj Branko Mihanović, lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, direktor lošinjske Turističke zajednice Dalibor Cvitković i glazbenik Ljubomir Gašparović, koji je popravio koncertni klavir festivala.

Četrdesettreće Osorske večeri počet će 15. srpnja, kada će djela Frana Paraća i Johannesa Brahmsa izvesti zbor "Gustav Mahler" pod vodstvom Luiza de Godoya, sa solistima Marijom Kuhar Šoša i Krešimirom Stražancem, te pijaniste Kyoko Yoshizawa i István Matyás. Program će završiti 18. kolovoza koncertom Zagrebačkih solista.

Nakon konferencije za novinare, u osorskoj je katedrali održan "nulti" koncert, na klaviru četveroručno, odnosno na dva klavira, nastupili su otac i sin, Ljubomir i Danijel Gašparović, odsviravši skladbe Brahmsa, Papandopula, Debussyja i Šostakoviča.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!