Glas književne provincije(?)

Razgovor je vodila Branka Džebić / foto: B. Purić
Razgovor je vodila Branka Džebić / foto: B. Purić
Predstavnici riječke književne scene, Tea Tulić i Enver Krivac, gostovali su u četvrtak na Lošinjskom književnom festivalu, na terasi glavne zgrade Lječilišta u Velom Lošinju, umjesto osječke autorice Ivane Šojat koja je morala otkazati dolazak.

Tea Tulić, koju je lošinjska publika nedavno upoznala na književnoj večeri u sklopu projekta "Rijeka - europska prijestolnica kulture 2020. godine", predstavila je ulomke iz svojih knjiga "Kosa posvuda" i "Maksimum jata". Enver Krivac se osim svojom književnošću, predstavio i kao strip-crtač, što su samo dva od njegovih brojnih umjetničkih izričaja. U razgovoru s moderatoricom večeri Brankom Džebić, dvoje umjetnika dali su i svoje poglede na status mladih književnika u Hrvatskoj, te na riječku scenu, koju se u hrvatskim književnim krugovima često doživljava marginalnom.

Glazbenu podlogu književnoj večeri, nešto slabije posjećenoj od prve festivalske na kojoj je gostovao Igor Mandić, dao je stalni gitaristički dvojac, Stelio Spanjol i Sergio Bujačić.