Otoci.net

Uto16102018

Zadnje dodano:16.10.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Smotra počela Tornatoreovom "Najboljom ponudom"

Smotra počela Tornatoreovom "Najboljom ponudom"

Projekcijom nagrađivanog filma "Najbolja ponuda" ("La migliore offerta") s Geoffreyjem Rushom u glavnoj ulozi, u Malom Lošinju počela je Smotra talijanskog filma.

Ne odveć mnogobrojna publika u kinodvorani Vladimira Nazora pogledala je film redatelja Giuseppea Tornatorea iz 2013. godine, a prije projekcije pozdravne riječi uputili su predsjednica Zajednice Talijana Lošinja Anna Maria Saganić, te sineast Paolo Lipari iz Coma, koji je uputio gledatelja u ono što će moći pogledati na ovogodišnjoj smotri - u utorak u 20.30 igrat će komedija "Tutto quello che vuoi" Francesca Brunija, u srijedu u isto vrijeme komedija "Luda radost" ("La Pazza gioia") Paola Virzija, a u četvrtak je program dvostruki: u 18 sati bit će prikazan crtani film "Lucky i Zorba" ("La gabbianella e il gatto") Enza D'Aloa, a u 20.30 drama "Terraferma" Emanuelea Crialesea. Ne naplaćuje se ulaz na projekcije.

Na današnji dan.....

16/10/1926

Otvorena zrakoplovna linija Trst - M. Lošinj - Zadar, kompanije "S.I.S.A." braće Cosulich

16/10/1991

U M. Lošinju iz zasjede tada već neprijateljske JNA, ubijeni hrvatski gardisti Mladen Bujačić i Rifet Mustić

16/10/1992

U Zagrebu umro Branko Kojić (r. 1902.), znanstvenik, upravitelj Jadranskog instituta JAZU, autor studija o turizmu otoka