Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Elena Ferrante bez premca među otočnom publikom

Elena Ferrante bez premca među otočnom publikom

Romani Elene Ferrante, što je pseudonim talijanske autorice koja svoj identitet ne želi otkriti javnosti, bile su najposuđivanije knjige u gradskim knjižnicama Lošinja i Cresa u 2019. godini.

Jedini domaći autor na dvjema ljestvicama najposuđivanijih knjiga je Goran Tribuson, s "Ocem od bronce".

U sustavu Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj, pri kojoj kao područni odjeli djeluju i knjižnice u Velom Lošinju, Nerezinama, Unijama i Ćunskom, najčitaniji su romani iz tetralogije "Genijalna prijateljica" Elene Ferrante, kojoj osim istoimenog romana pripadaju i "Priča o novom prezimenu", "Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju" te "Priča o izgubljenoj djevojčici". Slijedi knjiga Ali Land "Ja dobra, ja zla", zatim "Sila prirode" Jane Harper, "Tajna kći" Shilpi Somaya Gowda, "Ona između nas" Greer Hendricks i Sarah Pekkanen, "Živi pijesak" Malin Persson Giolito te "Još uvijek Alice" Lise Genova.

U Cresu, na prvom je mjestu "Priča o novom prezimenu" Elene Ferrante, drugo i treće mjesto dijele "Kunem se životom" Sarah Pinborough i "Priznanje: [njezina riječ protiv njegove]" Jo Spain. Od četvrtog do šestog mjesta su "Genijalna prijateljica" Elene Ferrante, "Macbeth" Joa Nesbøa i "Ona između nas" Greer Hendricks i Sarah Pekkanen. Potom slijedi "Zahtjev za prijateljstvo" Laure Marshall, a u "top-10" još su "Otac od bronce" Gorana Tribusona, "Posljednja ljubav babe Dunje" Aline Bronsky i "Posljednje dijete" Johna Harta.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!