Pon27012020

Zadnje dodano:27.01.20

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura "Teha" i "Burin" održali Božićnu matineju

"Teha" i "Burin" održali Božićnu matineju

U kraćem izdanju i drugačijem terminu u odnosu na ranije godine, s početkom u 11.30 sati, održan je božićni koncert u organizaciji creske ženske klape "Teha", pod nazivom "Božićna matineja".

Program u creskoj župnoj crkvi počeo je prigodnim pjesmama "Tehe" na hrvatskom - "Zdravo budi mladi kralju", "Porodil se j' kralj nebeski", a potom je pred auditorijem creska muška klapa "Burin" otpjevala "Veselje ti navješćujem", "Dajmo hvalu Kristu kralju" i "Božićna zvona".

U nastavku koncerta, "tehice" su pjevale "Rajske strune, zadonite" na slovenskom, dodavši i taj jezik na popis onih na kojima su pjevale u dosadašnjih dvadeset godina božićnih koncerata, nakon hrvatskog, talijanskog, španjolskog, engleskog i zulua(!). Uslijedila je "Fermarono i cieli" s pratnjom gitare Edvarda Flega i Petre Salković na klavijaturi, a onda i "Christmas Lullaby". Uoči zajedničkog dijela nastupa dviju klapa ("Radost svem svijetu", "Preveliku radost"), blagdanske je čestitke posjetiteljima uputio dogradonačelnik Marin Gregorović.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!