Otoci.net

Čet14112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Priče iz senjskog pčelinjaka

Priče iz senjskog pčelinjaka

U nastavku programa Mjeseca hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Malom Lošinju održano je predstavljanje slikovnice i bojanke "Marta u pčelinjaku".

Autorica je Ivona Papić, koja u Senju ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i bavi se pčelarstvom, a otud ideja za slikovnicu, kojom želi djeci približiti život pčela i njihovu korist za ljude. Autorica ilustracija je Marta Kaštelan, a obje su danas gostovale u Malom Lošinju, pred brojnim mališanima vrtićke dobi, njihovim roditeljima i odgajateljicama iz Dječjeg vrtića "Cvrčak".


Sljedeći događaj za djecu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige bit će pričaonica za djecu predškolske dobi "Zmaj Škakljaj", 8. studenog u 17 sati. U međuvremenu će početi organizirani posjeti učenika prvih razreda osnovne škole središnjoj knjižnici u Malom Lošinju i odjelima u Velom Lošinju i Nerezinama.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu