Pon21102019

Zadnje dodano:22.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura I u Malom Lošinju film o Diani Budisavljević

I u Malom Lošinju film o Diani Budisavljević

Nedavno premijerno prikazani igrano-dokumentarni film "Dnevnik Diane Budisavljević" u režiji Dane Budisavljević moći će u nedjelju, 13. listopada, pogledati i publika u Malom Lošinju.

U kinu Vladimira Nazora s početkom u 21 sat bit će prikazan film koji tematizira napore zagrebačke humanitarke austrijskog porijekla u spašavanju više od deset tisuća djece iz logora zločinačke NDH. Diana Budisavljević riskirala je lagodan građanski život sa suprugom liječnikom i uspjela u onome što nisu željeli ili mogli učiniti onovremeni dužnosnici režima, crkve i Crvenog križa. Nakon II. svjetskog rata, komunistička joj je vlast učinila nepravdu - oduzela joj je bilješke s podacima o djeci i pokušala zaboravu prepustiti njeno veliko djelo.

U igranom dijelu filma, naslovnu ulogu igra Alma Prica. Na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, "Dnevnik" je dobio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, nagradu publike "Zlatna vrata", Zlatnu arenu za režiju, za glazbu i za montažu, kao i nagradu ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA) za najbolji hrvatski dugometražni film.

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!