Pon21102019

Zadnje dodano:22.10.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Kultura Predstavljen plan rada budućeg sveučilišnog centra

Predstavljen plan rada budućeg sveučilišnog centra

Danom otvorenih vrata u nedavno obnovljenoj palači Moise u Cresu, Sveučilište u Rijeci proslavilo je početak akademske godine.

Predstavljeni su rad Centra za napredne studije jugoistočne Europe te planovi razvoja sveučilišnog Centra za društvene i humanističke znanosti, koji bi trebao raditi u ovoj obnovljenoj renesansnoj palači u srcu creske gradske jezgre, među građanima poznatoj i kao "Biafra".

Okupljene su najprije pozdravili državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, rektorica riječkog univerziteta prof.dr. Snježana Prijić-Samaržija, creski gradonačelnik Kristijan Jurjako te Türkan Karakurt, direktorica Zaklade "Friedrich Ebert". Nakon toga predavanje je održao francuski filozof Bernard Stiegler.

Uz vodstvo dr. Danijela Cikovića s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, zainteresirani su imali priliku razgledati preuređeno zdanje palače Moise, a u završnici je održan okrugli stol o razvoju sadržaja i aktivnosti budućeg Centra za društvene i humanističke znanosti, sa sudjelovanjem rektorice Prijić-Samaržija, gradonačelnika Jurjaka, predstavnika Primorsko-goranske županije Đanina Sučića, voditeljice programa cjeloživotnog učenja riječkog sveučilišta izv.prof.dr. Aleksandre Deluka-Tibljaš te Doriana Celcera iz projekta "EPK - Rijeka 2020".

Na današnji dan.....

Na današnji dan nema upisanih događaja!