Čet13122018

Zadnje dodano:13.12.18

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština "Putujuća otočka škrinjica" u Vrsaru, Veprincu, Ozlju i Poljanskom Lugu

"Putujuća otočka škrinjica" u Vrsaru, Veprincu, Ozlju i Poljanskom Lugu

Kao dio projekta "Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi", građa i rad Lošinjskog muzeja predstavljeni su osnovcima u Vrsaru, Veprincu, Ozlju, te u Poljanskom Lugu kraj Vrbovca.

Pod nazivom "Tko se boji muzeja još – putujuća otočka škrinjica", program Lošinjskog muzeja izabran je kao jedan od četiri u kategoriji kulturne baštine, za koju se prijavilo 49 predlagača - još su prihvaćeni Tehnički muzej iz Zagreba, Arheološki muzej iz Zadra i Kurziv - platforma za pitanja kulture, medija i društva. "Ruksak kulture" pokrenula su ministarstva kulture, odnosno znanosti, obrazovanja i sporta Vlade RH.

Martinela Dragičević i Marijana Dlačić, kustosice Lošinjskog muzeja, učenicima su govorile, uz interaktivnu prezentaciju, o trima lokacijama ustanove - Arheološkoj zbirci u Osoru, palači "Fritzi" u Malom Lošinju i Kuli u Velom Lošinju, zatim o svojem poslu, a potom i o muzejskim predmetima, čije su replike pokazane i uživo. U završnom dijelu, djeca su na likovnoj radionici dala svoje interpretacije muzejskih eksponata.

Na današnji dan.....

13/12/1866

U V. Lošinju rođen Vittorio Craglietto, glazbenik i skladatelj

13/12/2004

U Trstu umrla Elsa Bragato (r. 1908. u M. Lošinju), prosvjetna djelatnica i književnica, autorica nostalgičnih zapisa o Lošinju