Otoci.net

Čet14112019

Zadnje dodano:14.11.19

Back Nalazite se ovdje: Početna Baština Stare karte Cresa pokazane i Talijanima

Stare karte Cresa pokazane i Talijanima

Izložba Creskog muzeja "Otok Cres na starim kartama" otvorena je u Motti di Livenza, mjestu u Italiji s kojim Grad Cres ima pobratimske odnose.

Stare zemljopisne karte na kojima je prikazan otok Cres i okolica dio su kolekcije dr. Damira Kovača koji je u nekoliko navrata svoju bogatu zbirku podijelio s javnošću - prvenstveno onu starih razglednica Cresa.

Na otvaranju izložbe u Italiji, govorila je ravnateljica Creskog muzeja Jelena Dunato, dvojica gradonačelnika - Kristijan Jurjako (Cres) i Alessandro Righi (Motta di Livenza), predsjednica Odbora Grada Cresa za suradnju s jedinicama lokalne samouprave Sonja Pokupec Salković. te talijanski povjesničar Lazzaro Marini. Izložba u galeriji "Loggia" ostat će otvorena narednih mjesec dana.

Na današnji dan.....

14/11/1858

U M. Lošinju rođen Ottavio Picinich, brodograditelj, vlasnik brodogradilišta na mjestu današnje marine

14/11/1958

Utemeljeno poduzeće Lošinjska plovidba, spajanjem dotadašnje Lošinjske plovidbe i Obalne plovidbe Rijeka, prvi direktor Josip Budislavić

14/11/2013

U Trstu umro Paolo Budinich (rođ. 1916. u V. Lošinju), fizičar i sveučilišni profesor, osnivač Centra za teorijsku fiziku u Trstu